8 κακά έλαια σπόρων που πρέπει να αντικαταστήσετε

Αισθάνεστε ποτέ διανοητικά εξαντλημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί αρκετά; Παίρνετε εκκεντρικός ή ανίκανος να λειτουργήσει πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή το μεσημέρι, έως ότου τρώτε κάτι; Ή ίσως δυσκολεύεστε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια νέα ηλεκτρονική συσκευή και να την κιμωλία μέχρι να "γεράσει". Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της

Αισθάνεστε ποτέ διανοητικά εξαντλημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί αρκετά; Παίρνετε εκκεντρικός ή ανίκανος να λειτουργήσει πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή το μεσημέρι, έως ότου τρώτε κάτι; Ή ίσως δυσκολεύεστε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια νέα ηλεκτρονική συσκευή και να την κιμωλία μέχρι να “γεράσει”.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της κατανάλωσης ανθυγιεινών σπορελαίων (γνωστός και ως φυτικά έλαια), σύμφωνα με την Catherine Shanahan, MD, πιο γνωστή ως Δρ Cate και συγγραφέας του The Fatburn Fix και Deep Nutrition. Άλλες παρενέργειες αυτών των λιπών μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του σωματικού βάρους, άγχος, προβλήματα διάθεσης, ημικρανίες, και άλλους τύπους πονοκεφάλων.

Τα έλαια σπόρων είναι τα πιο κοινά λίπη στα τρόφιμα που έρχονται σε συσκευασίες και στα μενού των εστιατορίων και αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο του λίπους στην τυπική αμερικανική διατροφή. Αλλά αυτό δεν τους κάνει υγιείς.

Πολλοί άνθρωποι εξαλείφουν γλουτένη ή άλλα τρόφιμα ή προσπαθούν να μειώσουν τη ζάχαρη για να βελτιώσουν την υγεία και την απόδοσή τους. Αλλά χάνουν ένα πιο βασικό βήμα.

«Εάν δεν κόβουν πρώτα και τα 8 φυτικά έλαια, είναι σαν να παίρνουν μια ασπιρίνη για έναν πονοκέφαλο πριν αποφασίσουν να σταματήσουν να χτυπούν τον εαυτό τους στο κεφάλι με ένα σφυρί», λέει ο Δρ Cate. Και η ιδέα του “τα πάντα με μέτρο” δεν ισχύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες