Η διατροφή DNA

Πρόσφατα είχα το DNA μου αναλύονται από μια εταιρεία που ονομάζεται GenoPalate.* Με τη μελέτη γονίδια ενός ατόμου, μπορούν να πουν ποια τρόφιμα, και ιδιαίτερα ποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να έχετε περισσότερο ή λιγότερο από. «Ξέρετε πιθανώς τα γονίδιά σας είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που ελέγχουν το χρώμα ή το ύψος ματιών σας,» λέει genoPalate ιδρυτής Sherry

Πρόσφατα είχα το DNA μου αναλύονται από μια εταιρεία που ονομάζεται GenoPalate.* Με τη μελέτη
γονίδια ενός ατόμου, μπορούν να πουν ποια τρόφιμα, και ιδιαίτερα ποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να έχετε περισσότερο ή λιγότερο από.

«Ξέρετε πιθανώς τα γονίδιά σας είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που ελέγχουν το χρώμα ή το ύψος ματιών σας,» λέει genoPalate ιδρυτής Sherry Zhang, PhD. «Αλλά τα γονίδιά σας κατέχουν τόσο πολύ περισσότερη δύναμη από αυτήν… μια δύναμη που καθορίζει πώς ακόμη και τα πράγματα που τρώτε σας επηρεάζουν διαφορετικά από ό, τι θα μπορούσε ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας.”

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να σχετιστούν. Για μένα, είναι γάλα. Ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούν να απολαύσουν ένα κρεμώδες latte φτιαγμένο με γάλα. Το στομάχι μου θα ήταν σε κόμπους αν έπινα ένα. (Δόξα τω Θεώ για το γάλα αμυγδάλου lattes!) Απ’ ό,τι φαίνεται, το γενετικό μου μακιγιάζ με βάζει σε υψηλό κίνδυνο για ευαισθησία στη λακτόζη. Δεν εξεπλάγην που το διάβασα αυτό. Αλλά σοκαρίστηκα από μερικές άλλες γενετικές παραλλαγές στην έκθεσή μου-π.χ., δεν είμαι πιθανό να είναι ευαίσθητα στη γλουτένη (σκέφτηκα ότι το αντίθετο θα ήταν αλήθεια), αλλά είμαι σε ωμέγα-6 λίπη (που βρέθηκαν σε φυτικά και σπορέλαια). Ποιος το ήξερε;

Η πιο συναρπαστική πτυχή της GenoPalate είναι η ανάλυσή τους για τα θρεπτικά συστατικά. Έμαθα ότι έχω μια γενετική παραλλαγή στο γονίδιο MTHFR, υπεύθυνη για την απορρόφηση φυλλικού οξέος. Σύμφωνα με genoPalate, 33 τοις εκατό του πληθυσμού μοιράζεται αυτή τη μετάλλαξη. Αυτό κάνει τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος με 5-MTHF (η μεταβολικά ενεργή μορφή) σημαντικό για μένα.

Συμμερίζομαι όλα αυτά για να καταδείξω πόσο πολύ η διατροφή διαμορφώνει την υγεία μας σε κυτταρικό επίπεδο- μπορούμε κυριολεκτικά να φάμε για τα γονίδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες