Η απόλυτη ασυλία Biohack

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο μέσος άνθρωπος -και όχι μόνο εδώ στην Αμερική- έχει μάθει πολλά για την αυτοπροστασία για να μείνει καλά. Κοινωνική αποστασιοποίηση, πλύσιμο των χεριών, και ακόμη και αυτο-απομόνωση όταν είμαστε άρρωστοι όλα παίζουν βασικό ρόλο στην πρόληψη της εξάπλωσης των νέων ασθενειών. Και επειδή είστε εδώ, υποθέτω ότι είστε αρκετά καλά εξοικειωμένοι με τα συμπληρώματα

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο μέσος άνθρωπος -και όχι μόνο εδώ στην Αμερική- έχει μάθει πολλά για την αυτοπροστασία για να μείνει καλά. Κοινωνική αποστασιοποίηση, πλύσιμο των χεριών, και ακόμη και αυτο-απομόνωση όταν είμαστε άρρωστοι όλα παίζουν βασικό ρόλο στην πρόληψη της εξάπλωσης των νέων ασθενειών. Και επειδή είστε εδώ, υποθέτω ότι είστε αρκετά καλά εξοικειωμένοι με τα συμπληρώματα και τα βότανα που μπορούν να ενισχύσουν την ανοσία σας, όπως βιταμίνες C και D, ψευδάργυρος, και φαρμακευτικά μανιτάρια.

Αλλά βελτιστοποιείτε επίσης την ασυλία σας με τις επιλογές τροφίμων σας; Εάν μεταφέρετε επιπλέον κιλά, είναι διαβητικοί, ή ασχολούνται με πόθους, εναλλαγές της ενέργειας, ή αϋπνία-παρά όλα όσα κάνετε για να παραμείνουν υγιείς-μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα άλλο ζήτημα που επηρεάζει δραματικά την ανοσία: αντοχή στη λεπτίνη.

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα. Βρίσκεται επίσης σε μικρότερες ποσότητες στον εγκέφαλο (υποθάλαμος, υπόφυση), στομάχι και έντερα, σκελετικό μυ, ιστό του μαστού, χόνδρου και των κυττάρων των οστών, πλακούντα, και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γιατί η λεπτίνη είναι τόσο σημαντική
Η λεπτίνη είναι η «κύρια ορμόνη» που ρυθμίζει την ανοσολογική λειτουργία, ενεργοποιώντας τα ουδετερόφιλα και τα φυσικά κύτταρα δολοφόνων (NK), σύμφωνα με την έρευνα. Κακή λειτουργία της λεπτίνης, ή “αντίσταση λεπτίνης,” μπορεί να παρεμποδίσει την κατάλληλη ανοσολογική απάντηση, συμβάλλοντας τόσο στην ανεπαρκή και υπερδραστήρια (αυτοάνοση) ανοσολογική λειτουργία. Ακόμα πιο εκπληκτικό, όλα αυτά ρυθμίζονται ως επί το πλείστον από τις μεταβολικές επιδράσεις των τροφίμων που τρώτε.

Η δική μου εμπειρία με αυτό συνέβη πριν από 30 χρόνια, πριν καν ανακαλυφθεί η λεπτίνη. Είχα πολλά σοβαρά αυτοάνοσα προβλήματα που επηρεάζουν το δέρμα, το έντερο και το συκώτι μου. Είχα επίσης προβλήματα θυρεοειδούς και, ως αποτέλεσμα, ήταν υπέρβαρος. Με την αποκατάσταση της λειτουργίας της λεπτίνης μέσα από χρόνια διαιτητικού πειραματισμού, ήμουν σε θέση να διορθώσει την ανοσολογική μου απάντηση και να επιλύσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα μου.

Η ανάκτηση της σωστής λειτουργίας της λεπτίνης όχι μόνο τελείωσε 12-ετή binge-διατροφική διαταραχή και την παχυσαρκία μου, αλλά επίσης επουλώθηκε το έντερο και το μικροβίωμα μου (διαβάστε: ανοσία), το ήπαρ, ένα υπολειτουργία του θυρεοειδούς, και εξάνθημα-ρημαγμένη δέρμα-όλα με την εγκατάλειψη της υψηλής ζάχαρης (συμπεριλαμβανομένων των άμυλα, χυμούς, και γλυκά φρούτα) και λίπος-φοβική επιλογές τροφίμων που είχαν προκαλέσει αντοχή σε λεπτίνη στην πρώτη θέση. Για περισσότερα σχετικά με τη λεπτίνη και πώς εγώ -και πολλοί άλλοι-έχουν αξιοποιήσει τη δύναμή της, παρακαλούμε διαβάστε Μετασχηματισμός άποψή μας για το λίπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες